Slavlje na veliko vol. 1

Neophodno:

  • Sala za slavlja
  • Muzika
  • Klopa i piće
  • Ljudstvo
  • Kinta za dan posle

Pa da počnemo za instrukcijama za slavlje. Idemo redom. Mojim nekim redom.

Sala za slavlja

Neophodno je imati salu za slavlje, prostor za slavlje ili seoski dom. Sve jedno je. U stvari i nije sve jedno jer ako je zima, verujem da bi ste bili zainteresovani za salu sa grejanjem. Znači ako pravite veselje u sred snega, izbegavajte seoske domove i zadružne prostorije. Uglavno se tamo nalazi jedno “kube” koje može da pokrpi i obskrbi toplotnom energijom dva stola vaših gostiju. Dva od dvadeset. Slična priča važi i za letnja slavlja, ništa bez klime. Ako ste u prostoru gde nema klime, sva je prilika da ćete imati kuvane goste za posle torte.

Kad razreših tematiku klimatskih uslova, treba reći i neku stvar o nameštaju same te neke sale. Nikako klupe za goste, jer od klupe boli dupe. Mada, ako ste u seoskom domu, klupa je neminovna. Ipak su bolje stolice, one lepe plišane i okićene dždžabidžama, pa ukrasi na stolovima itd. Okrugli stolovi ako je moguće, nekako je lepa varijanta, a i posle određene količine alkoholne tekućine počnete da se tripujete da ste za okruglim stolom kralja Artura.

Muzika

Samo proverena. Znači, ako ste se odazivali pozivima vaših dragih na njihova slavlja, verovatno je tu bilo i neke dobre muzike, tj. bendova. Obavezno pitajte ženu gde joj se muzika svidela i ne uzdajte se u svoje pamćenje jer flaša viskija ume da promeni percepciju dobrih nota. Nije baš najjasnije jel pevaljka bila dobra ili je bila “dobra”, da li je klavijaturista svirao saksofon i odakle gitaristi kontrabas. Žena je, verujem, obratila više pažnje na neke bitne detalje. Ovo sve važi samo i jedino ako vam žena ima iole sluha, u suprotnom, pitajte nekog drugog o kvalitetu zabavljača ili potražite neki bend na youtube-u dok ste u stanju mirovanja ili u svađi sa flašom. Onog trenutka kad vas bend sa youtube-a natera da otvorite zalihe viskija, a vi potražite njihov broj telefona i ispišite ga na podlaktici. Posle dva dana, kad vam bude bilo bolje, pozovite bend da se dogovorite oko detalja.

Svaki dobar bend zna da na početku slavlja treba da svira gluposti. Cajke neka ostavi za drugu polovinu flaše, ovaj veselja. I ne brinite ako je na početku veselja malo mučan ambijent, proći će pa će posle svako od vaših uredno opeglanih gostiju da pokaže svoje pravo “ja veseljak ko moj deda” lice.

Šerovanje ili na srpskom deljenje:

One Reply to “Slavlje na veliko vol. 1”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

18 − eight =