“Ja sam zadovoljan kvalitetom kineskog pirinča”

Naša delegacija osvojila Kinu!!!

Ove je godina naša delegacija za spremanje sarmi putovala u Kinu na kongres kvaliteta pirinča. Kao što svaka domaćica zna, a to se može pročitati i u predhodnom izveštaju, pirinač je jedna od ključnih komponenti slobodnog tržišta u proizvodnji kvaliltetne sarme. Stoga, veliki aplauz za inicijativu naše delegacije za spremanje sarmi koja je prevalila ogroman put do Kine kako bi utvrdila gde se i kako proizvodi najbolji pirinač. Još veći aplauz za potpisane memorandume o saradnji sa proizvođačima pirinča i vlasnicima pirinčanih polja, kako bi naša sarma i dalje bila aktuelna i primamljiva kao gotov poluproizvod na liberalnom stranom tržištu.

Naša delegacija za spremanje sarmi je obišla više pirinčanih polja i uz najsavremenije metode provere proizvodnje pirinča, ustanovila gde se proizvodi najkvalitetniji pirinač za pare koje imaju na raspolaganju. Neki od ključnih repera utvrđivanja kvaliteta pirinča su svakako bili blizina sa koje se oseća miris pirinča u sarmi kada se sedi pored domaćina na slavi, zatim, koliko puta vam dozvole da vi pričate o njihovom proizvodu a da vam oni to nisu tražili, a najznačajnija je svakako bila taktika odugovlačenja potpisivanja memoranduma o pirinčanoj saradnji uz pregovore sa drugim proizvođačima na kongresu.

Predsednik naše delegacije pohvalio kineski pirinač!

Predsednik delegacije za spremanje sarmi je izjavio da je on i više nego zadovoljan kvalitetom pirinča koji će se ubuduće isporučivati u našim sarmama. Sada sa više smirenja može da ode na samit “Nesvrstanih sarmi”, budući da zna da iza njega stoji kvalitet kineskog pirinča koji zdušno koristi u svojim narodnim jelima sa pirinčom čak i veliko tržište kao Rusija. Posle ovog kongresa, može se lakše govoriti o budućnosti srpske sarme, jer ako se u Berlinu (na samitu Nesrvstanih sarmi) utvrdi da je kineski pirinač po svim pravilima velikog tržišta EUS-a (Evropska uprava za sarme), mi te iste sarme možemo izvoziti po povlašćenim uslovima ne samo u Kinu i Rusiju već i u zemlje Nesvrstanih sarmi (one koje su pod patronatom EUS-a). Ovo ne znači da će nam takse na izvoz sirovina za proizvodnju sarmi u kućnoj radinosti biti ukinute ili vraćene na nivo na kom su bile pre krize “marokanski kupus”, ali svakako označava odlučan korak u pravcu rešavanja tog problema.

Ovo je ujedno bio i deo jednog od govora našeg predsednika delegacije za spremanje sarmi u Kini, koji je po stručnom mišljenju naše delegacije “za režim, režim” novinara, dobio najveće ovacije od strane prisutnih delegacija za kontrolu kvaliteta i proizvodnje pirinča. Zarad svetle budućnosti srpskih sarmi, predsednik naše delegacije za spremanje sarmi je od svojih najbližeg saradnika dobio ogrlicu napravljenu od kineskog pirinča, za koju je sam predsednik rekao da je neće skidati sa svog vrata i da će je nositi za sreću sve dok srpske sarme ne stignu na svaki tanjir ljubitelja ovog specijaliteta. Predsednik naše delegacije, kako to običaj nalaže, nije propustio da još jednom javno pohvali saradnju sa kineskim proizvođačima pirinča, kao i kvalitet kineskog pirinča.

Šerovanje ili na srpskom deljenje:

One Reply to ““Ja sam zadovoljan kvalitetom kineskog pirinča””

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

12 − seven =