462 razloga da postanem travar

Putujemo u jEvropu, a na tom putu poglavlja, usklađivanja i kojekakve gluposti od kojih nam je život kao da nam teče med i mleko, a šlag na torticu reklo bi se i legalizacija mita do 462 evra po glavi stanovnika za odlazak kod čika doktora koji ti prepiše aspirin. I tako, počinjem da zavidim onoj aždaji koja živi iza sedam brda, sedam gora, sedam dolina i sedam jebem li ga šta, sedam mora… Brate, uređeno sve… zna se gde su planine, brda i doline, mora i sve ostalo, a od lekara ni pomena!

Na putu progresa i pridruživanja baš smo uspeli da kao država damo dupe na veresiju. Više nismo vlasnici svog tela, jerbo nam je država prisvojila organe, pa šta može da iskoristi na tržištu super, ostalo može i na otpad… Pritiskaju sa svih strana i prete koječim! Ako nećeš u vojsku – kazna, ako ne platiš Infostan i ostale dadžbine ode stan, kuća ili kamp kuća izvršitelju, još ako mu se dopadne lokacija tvoje nekretnine, ne moraš ni da duguješ. Uvek se nađe neki povod da ti ga zavuku onako duboko do balčaka…

Mito lekarima na konto njihovih malih plata

Da se razumemo, biti lekar je jebeno nezgodno zanimanje. Odgovorno, stresno, debelo podcenjeno i slabo plaćeno. Prvo tu stajem na stranu lekara koji trebaju da rade svoj posao, ali kako kad i oni jadni krpe kraj s krajem.

Sa druge strane jako često, kad ne daj Bože moraš da odeš kod njih, zapatiš uz put i još 4-5 bolesti, poremećaja i frustracija samo od čekanja da se dođe na red, a još ako i stigneš, pa to je ribanje od čistačice, pa do doktora… Svako istresa svoja sranja na tvoja nejaka pleća koji si došao da se lečiš… Jbga, ni tebi se ne mili što si tu, al nemaš kome i gde drugde da se obratiš.

Istrpiš gomilu sranja, pa od aspirina po koji si došao, jer se izdaje na eRecept, koji se često i zagubi u virtuelnom prostoru od Bolnice do apoteke, pa moraš da ponoviš postupak iz početka, dobiješ pride i lekove za smirenje, uput za psihijatra, jer su te pre toga ubeđivali da nisi normalan što si došao kod njih.

Da ne pominjem lekare koji te drkaju do 101 i nazad, pa onda ti prepišu neki lek za koji ti daju broj telefona i kažu ovako: “Javi im obavezno da ti je lek prepisao dr. Jebivetrić”, jerbo taj isti Jebivetrić ima procenat od istog, pa mu državna plata i ne treba.

I tako, odeš kući sa 4 kese tableta, sirupa i preparata za koje nisi siguran čemu služe, kako se piju i da li ti mokraća svetli u mraku nakon konzumacije istih, ali nema veze. Staviš svoju glavu u torbu i počneš da gutaš sve te gluposti. Nema veze što su nusefekti halucinacije, pa kad šetaš gradom svi misle da si urađen lošom drogom.

462 evra poklona za šta?!

Tu dolazimo do ovog dela sa 462 razloga. Brate, da kažem iskreno, da imam 462 evra, pa oženio bi se i živeo ko bubreg u loju, bar mesec dana. Odakle mi bre sa platom ćate da dam lekaru tolike pare?! Za čije babe zdravlje da mu dam pare?! Zato što me je gledao popreko i prepisao aspirin?! Pri tom nije ni hteo da me sasluša koji su mi problemi i zašto sam došao kod njega.

Država umesto da iskoreni korupciju, ona lekarima legalizuje mito. Izvolte gospodo doktori, istaknite cenovnik u ordinacijama i samo derite narod. Mogu oni da plate, ko ih šlljivi!

Biti travar je rešenje

Sećam se dede koji je stalno govorio da svaka travka svoju bolest leči… I siguran sam da bi živeo dugo, samo da nije preterivao sa voćnim prerađevinama od šljive, jabuke, kruške i sličnih voćkica. Ovako samo 100 godina, jbga živeo je punim plućima.

Tako da ću lepo fino da se prisetim njegovih priča. Malo ću i da guglam da vidim šta i kako na tu temu ima od literature. Naravno tu su i ovi nadri lekari, kako ih zovu mejnstrim mediji, pa da i njima dam šansu.

Ne moram da živim dugo, al bar jedno 110 godina, samo da podjebavam ove lekare… i da mašem parama koje im nisam dao, a i da kažem dedi da su mu saveti bili dobri kad se jednog dana budemo sreli opet, pa da popijemo po neku prepečenicu, možda je ispečem već ove godine… Biće gromovača dok dođe do tog susreta 😉

Šerovanje ili na srpskom deljenje:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × three =